41e editie van de Leidse Blues- en Jazzweek komt eraan

Leiden, 3 januari 2023, 11:14 uur door de redactie

Het openingsconcert van de 41e editie van de Leidse Blues- en Jazzweek wordt op maandag 16 januari gehouden in de Stadsfoyer van het Leidse stadhuis. Het vormt de gratis aftrap van een week vol live muziek in een hele serie Leidse kroegen. De muziek tijdens het openingsconcert wordt verzorgd door de Anna Serierse en Gijs Idema. aanvang is 19.30 uur.

Ook dit jaar ontbreekt de vermaarde Kroegentocht op woensdag niet. Het muzikale aanbod in de Kroegentocht varieert van blues, oude en nieuwe jazz, bossa nova tot singer-songwriters.

De hele week zijn er iedere dag tientallen grote en kleine concerten op vele horecalocaties in het centrum. Nieuw zijn dit jaar de samenwerkingen met Gebr. De Nobel, Qbus en Leidse Geluiden. Leidse Geluiden, het Leidse muzikanten collectief, is dit jaar flink vertegenwoordigd en organiseert diverse optredens in het nieuwe restaurant ‘The Grenare’ aan de Stille Rijn.

Naast die nieuwe samenwerkingen zijn ook de vertrouwde locaties van de partij. “Het complete programma van de Leidse Blues- en Jazzweek 2023 staat op onze geheel vernieuwde website”, meldt een trotse organisator Colin van Gestel. De nieuwe website vervangt de papieren programmaboekjes.

(bron: Sleutelstad.nl https://sleutelstad.nl/2023/01/03/41e-editie-van-de-leidse-blues-en-jazzweek-komt-eraan/)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn