Enrico organ trio

ma15jan20:3020:30(GMT+01:00) Enrico organ trioJantje van Leiden

Evenement Beschrijving

Enrico Le Noci, Bob Wijnen en Eric Ineke vormen een dynamisch jazz-orgeltrio dat zowel in Nederland als daarbuiten de aandacht trekt. Enrico Le Noci, een jonge gitarist en componist, brengt frisse energie in de groep met zijn veelzijdige spel en sterke persoonlijke identiteit. Zijn debuutalbum, Social Music, heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, en zijn volgende album, Common Ground, wordt vol verwachting tegemoet gezien.

Bob Wijnen is een zeer actieve pianist en componist in de jazz- en popscènes. Ondanks zijn visuele beperking heeft Bob een album opgenomen in New York City, genaamd NYC Unforeseen, met Peter Bernstein, Dezron Douglas en Billy Drummond. Zijn album bestaat uit zelf gecomponeerde stukken en bestaand werk, waaronder nummers van Stevie Wonder. Bob geeft ook les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de Hogeschool Leiden en het cultuurcentrum van de TU Delft. Hij treedt regelmatig op in verschillende formaties, waaronder Equinox met Marjorie Barnes, en is lid van Offbeat Collective, een collectief van jazz- en wereldmuziek. Bob zet zich gepassioneerd in voor het promoten van jazzmuziek en het vergroten van de zichtbaarheid ervan.

Eric Ineke is een legendarische Nederlandse drummer die zijn carrière begon in de jaren zestig. Hij haalt inspiratie uit bekende drummers zoals Philly Joe Jones en Elvin Jones. Eric heeft talloze cd’s opgenomen en getoerd met vele geweldige Amerikaanse jazzmuzikanten, waaronder Dexter Gordon, Johnny Griffin, George Coleman, Al Cohn, Jimmy Raney, Barry Harris, Eric Alexander, Grant Stewart en David Liebman. Hij geeft les aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft masterclasses over de hele wereld.

Samen vormen Enrico, Bob en Eric een jazz-orgeltrio dat de authentieke klank van jazz omarmt. Hun optredens benadrukken hun gedeelde passie voor het genre en hun individuele vakmanschap, resulterend in een dynamische en boeiende live-ervaring. Hun muziek bestaat uit originele composities en klassieke jazzstandards, allemaal gespeeld met een kenmerkende energie en stijl die hun toewijding aan de authenticiteit van het genre onderstrepen. De optredens van het trio zijn een must voor elke jazzliefhebber, omdat ze de essentie van het genre belichamen en de tijdloze aantrekkingskracht ervan laten zien.

more