Peter Beets Electric Band ft. Lo van Gorp

18jan20:0020:00 Peter Beets Electric Band ft. Lo van GorpGrand café de Burcht - Tuinzaal, toegang 17,50

Evenement Beschrijving

Peter Beets Electric Band ft. Lo van Gorp

De intrede van de Fender Rhodes elektrische piano was een halve eeuw geleden goed voor een kleine aardverschuiving in de muziekwereld. Het typerende warme geluid verschafte zich direct een centrale plaats in de popmuziek, maar ook jazzmusici gingen volop experimenteren met de nieuwe klankmogelijkheden.

Speciaal voor dit concert worden de grote hits van Ray Charles onder handen genomen in een programma waarin superster Lo van Gorp in de schijnwerpers wordt gezet.

Edisonwinnaar Beets is een pianist van wereldklasse die zowel in binnen- als buitenland grote bewondering oogst. Er is zelfs wel eens gezegd dat Peter bop speelt alsof hij het genre eigenhandig heeft uitgevonden. De toetsenist speelde met legendarische namen als Chick Corea, Wynton Marsalis, ‘Toots’ Thielemans, Elvin Jones, George Coleman, Johnny Griffin, Benny Golson en John Clayton. Albums maakte hij met o.a. Jeff Hamilton, Larry Grenadier, Greg Hutchinson en Curtis Fuller.

Peter werd geboren in een muzikaal gezin, en het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel hij als zijn twee broers in de muziek terecht zijn gekomen. In 1985 begonnen Marius, Alexander en Peter op te treden onder de naam The Beets Brothers. Sinds 1996 neemt Peter ook onder eigen naam albums op, zoals Powerhouse en All Or Nothing At All. In 2001 tekende hij bij Criss Cross, een label dat hem in staat stelde om zijn muziek in New York op te nemen. Hij lanceerde dat jaar zijn veelgeprezen cd New York Trio, die het begin inluidde van een bloeiende internationale carrière met vele nationale en internationale prijzen, en talloze concerten op het North Sea Jazz festival.

Bezetting:

Lo van Gorp – zang

Peter Beets – Fender Rhodes

Steven Zwanink – contrabas

Tim Hennekes – drums

Kaart verkoop start medio december (17,50)

more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *