WAAN!

vr19jan19:0019:00(GMT+01:00) WAAN!NOBEL, tickets 15,- (of 17,50 aan de deur)

Evenement Beschrijving

Saxofonist Bart Wirtz en toetsenist Emiel van Rijthoven zijn Waan. Ze speelden al samen op Wirtz’ laatste album ‘Beneath the Surface’, maar na een stilte van 6 jaar, presenteren ze nu een nieuwe band waar hun muzikale magie en energie gestalte krijgen. 

De rauwheid van de sound komt voort uit een zoektocht om verschillende werelden samen te brengen. Een stamppot van elektronisch gedreven grooves, sfeervol gecomponeerde melodieën en eclectisch energieke jazz, roots en funk.

WAAN is zinnig. 

Emiel van Rijthoven brak door met zijn band Sensuàl waarmee hij een Edison in de wacht sleepte. De combinatie van pop en Braziliaanse muziek zorgde ervoor dat hij vervolgens een veelgevraagd toetsenist werd in allerlei cross-over genres. Zo speelt hij met Lilian Viera, Rebekka Ling en Luzazul en is hij vaste waarde bij de band Koffie. Het grote publiek kent hem als vaste toetsenist en bandleider van Waylon.

Bart Wirtz’ carrière nam een vlucht nadat hij in 2012 een Edison won voor zijn album iDreamer dat hij in New York opnam met een all American band met o.a. Nicholas Payton. De opvolger Interview (2014) waarvoor Wirtz samenwerkte met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzeloze wijze muziekinvloeden samenkomen. 

Met zijn vierde solo studio-album Beneath the Surface (2016) sloeg de altsaxofonist een volledig nieuwe richting in met een blend van hiphop, rock, jazz en funk dat brak met het geluid van zijn eerdere werk. Wirtz maakt verder deel uit van het Artvark Saxophone Quartet, speelt in het New Rotterdam Jazz Orchestra en was (mede-) oprichter van zijn eigen studio waar hij diverse albums componeerde en produceerde.

Zes jaar lang broedden ze op dit nieuwe project. En nu is WAAN een feit!

Tickets en info : https://nobel.nl/programma/waan-19-jan-2024/

more

Tijd

vr 19 jan 19:00(GMT+01:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *