Kroegentocht als hoogtepunt van de Leidse Jazzweek, deze keer met 22 cafés

De kroegentocht blijft het hoogtepunt van de jaarlijkse Leidse Blues- en Jazzweek. Geen enkele andere avond klinkt er in zoveel Leidse cafés live muziek. Het zijn er weleens meer en het zijn er weleens minder, maar dit jaar bleef de teller steken op 22 deelnemende kroegen.

Van cafés als De Twee Spieghels, ’t Praethuys en The Grenare, waar wel vaker gemusiceerd wordt, tot cafés waar dat zelden gebeurt. De kou buiten zorgde in elk geval bij Jantje van Leiden voor een warme sfeer binnen met beslagen ramen en zwetende muzikanten van het Bernard Berkhout Quartet.

Wouter Hamel

De 42e editie van de Leidse Blues- en Jazzweek duurt tot en met komende zondag. Er staat nog een aantal bijzondere activiteiten op het programma. Zo treedt zanger Wouter Hamel vanavond op tussen de boeken van de Mayflower Bookshop in de Breestraat. Ook draait het Kijkhuis vanavond een speciale muziekfilm: ’Jazz on a summer’s day’ met daarin optredens van onder anderen Louis Armstrong, Chuck Berry en Mahalia Jackson.

Op zaterdag treedt de bigband Licks & Brains op in grandcafé De Burcht met als gast zangeres Ntjam Rosie. De jaarlijks tenor battle met Wouter Kiers, Ruud de Vries en Olaf Hoeks is zaterdagmiddag in The Fat Pelican.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn