Leidse Blues- en Jazzweek vanavond van start

De 42e Leidse Blues- en Jazzweek gaat maandagavond van start met een opening in de foyer van het Leidse stadhuis. Komende week zijn er meer dan tachtig optredens in de stad en wordt er een film vertoond in het Kijkhuis.

Organisatoren Fons Delemarre en Sam van Gestel-Messiaen waren zaterdag te gast in Cultuur071 en blikten vooruit op de week. Delemare: “Muzikanten vinden het heel leuk  om te mogen komen spelen. Er gaat niks boven echte livemuziek maken en het publiek in de ogen kunnen kijken. Dat maakt het evenement leuk voor muzikanten en bezoekers.”

“Er doen bekenden en onbekende muzikanten mee en het programma speelt zich niet alleen in cafes af”, vertelt Van Gestel-Messiaen. Zo speelt Wouter Hamel in Mayflower Bookshop. Ook wordt er een themafilm vertoond in het Kijkhuis. ‘Jazz on a summer’s day’ is daar op donderdag 18 januari om 19.00 uur te zien.

De opening vindt maandagavond om 19.30 uur plaats in de foyer van het stadhuis. Iedereen is welkom. Het is nog een verrassing wie er tijdens de opening speelt. Het volledige programma is te vinden op www.deleidsejazzweek.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn