Leidse Jazzweek keert weer terug na twee jaar afwezigheid

Na twee jaar afwezigheid, door de coronamaatregelen, keert de Leidse Jazzweek weer terug. Van maandag 16 tot en met zondag 22 januari vindt de 41ste editie plaats.

Redactie Leiden 03-01-23, 14:15

De Leidse Jazzweek begint op maandagavond 16 januari om 19.30 uur met een gratis toegankelijk openingsconcert. In de foyer van het stadhuis treden zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema op. Het duo speelt stukken uit het ’American Songbook’, die zijn geschreven door legendarische componisten als Cole Porter en George Gershwin.

Hoogtepunt van de Jazzweek is de kroegentocht op woensdag 18 januari. In tal van Leidse cafés klinkt die avond livemuziek. Ook de rest van de week zijn er kleine en grotere optredens in met name de Leidse horeca.

De organisatie werkt samen met de podia Gebr. de Nobel en Q-bus. Het muzikantencollectief Leidse Geluiden strijkt neer in The Grenare, de nieuwe horecazaak aan de Stille Rijn.

Bron Algemeen Dagblag: (https://www.ad.nl/uit-tips-leiden/leidse-jazzweek-keert-weer-terug-na-twee-jaar-afwezigheid~adeaf600/)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn