Leidse Jazzweek keert weer terug na twee jaar afwezigheid

De Bitterballs Big Band tijdens de laatste kroegentocht in 2020.
De Bitterballs Big Band tijdens de laatste kroegentocht in 2020.© Foto Taco van der Eb

Theo de With

Vandaag om 13:00

LEIDEN

Na twee jaar afwezigheid keert de Leidse Jazzweek weer terug. Van maandag 16 tot en met zondag 22 januari vindt de 41ste editie plaats.

Vanwege de lockdowns tijdens de coronapandemie moest organisator Colin van Gestel de edities van 2021 en 2022 annuleren. De Leidse Jazzweek is altijd in januari en juist in deze wintermaand golden er de afgelopen twee jaar tal van beperkingen. Even is nog gekeken naar het verzetten naar een andere maand, maar daar is uiteindelijk van afgezien.

De Leidse Jazzweek begint op maandagavond 16 januari om 19.30 uur met een gratis toegankelijk openingsconcert. In de foyer van het stadhuis treden zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema op. Het duo speelt stukken uit het ’American Songbook’, die geschreven zijn door bekende componisten als Cole Porter en George Gershwin.

Hoogtepunt van de Jazzweek is de kroegentocht op woensdag 18 januari. In tal van Leidse cafés klinkt die avond livemuziek. Dat hoeft niet per se jazz te zijn. Er staat ook blues, bossa nova en Americana op het programma.

Ook de rest van de week zijn er kleine en grotere optredens in met name de Leidse horeca. De organisatie werkt samen met de podia Gebr. de Nobel en Q-bus. Het muzikantencollectief Leidse Geluiden strijkt neer in The Grenare, de nieuwe horecazaak aan de Stille Rijn.

Bron: Leidsch Dagblad, https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20230103_43024432

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn