Organisatie loopt zich warm voor Leidse Blues- en Jazzweek

Nog tien dagen en dan is het weer tijd voor de Leidse Blues- en Jazzweek. Het is alweer de 42e editie en traditiegetrouw staat de week weer bol van de nieuwe activiteiten én veel vaste onderdelen.

De aftrap is op maandag 15 januari met het openingsconcert in de Stadsfoyer van het Stadhuis waar Robin Koerts and friends voor de muziek zorgen.

Colin van Gestel-Messiaen van Jazz- en Wijncafé De Twee Spieghels organiseert met een groep vrijwilligers al weer heel wat jaren de Leidse Blues en Jazzweek.

Kroegentocht
Ook dit jaar ontbreekt de vermaarde Kroegentocht, op woensdag 17 januari, niet. “Het muzikale aanbod tijdens die woensdagavond is zoals altijd zeer gevarieerd: blues, oude en nieuwe jazz, bossa nova en alles wat er tegenaan schuurt: het zit er allemaal in”, vertelt organisator Colin van Gestel-Messiaen van Jazz- en Wijncafé De Twee Spieghels. “Verder zijn er de hele week iedere dag tal van grote en kleine concerten op allerlei horecalocaties in het centrum.” Dit jaar zijn er ook weer samenwerkingen met De Nobel, Qbus, Leidse Geluiden en het Kijkhuis.

De vertrouwde muzieklocaties zijn natuurlijk allemaal van de partij. Nieuw is dit jaar de Wibar. Het complete programma van de Leidse Blues- en Jazzweek 2024 staat op www.deleidsejazzweek.nl. Daar worden overigens ook de komende week nog steeds optredens toegevoegd.

De Leidse Blues- en Jazzweek duurt van maandag 15 tot en met zondag 21 januari. Het openingsconcert begint maandag de 15e om 19.30 uur. De toegang is daar gratis.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn