Uittip: binnenkort gaat de Leidse Jazz- en Bluesweek weer van start!

Kroegentocht Leidse Jazzweek 2020 – Foto door: Rob van Dullemen ©

Geen blue monday, maar blues monday! Kijkteris, dat klinkt al een stuk beter. Deze maand kun je weer genieten van heerlijke jazz- en bluesmuziek in Leidse cafés tijdens de jazz- en bluesweek. Lees hier waar je moet zijn.

De Leidse Jazz- en Bluesweek 2023

Zet het in je agenda! Van maandag 16 tot en met zondag 22 januari is de Leidse Jazz- en Bluesweek. Dit jaar is de 41ste editie. Tijdens deze week vinden er tientallen grote en kleine concerten plaats, in allerlei verschillende horecazaken in het centrum. Bijvoorbeeld in de Lemmy’s, het Kijkhuis en café de Uyl van Hoogland. Natuurlijk moet je ook even langs gaan bij Jazz en Wijncafé De Twee Spieghels, het epicentrum van dit evenement. Uitbater Colin van Gestel-Messiaen is namelijk de organisator van deze muzikale week. Behalve jazz en blues kun je er trouwens ook genieten Bossa nova en muziek van singer-songwriters.

Nieuwe programma onderdelen

Nieuw dit jaar zijn de samenwerkingen met een aantal grote partijen, namelijk Gebr. de Nobel, Qbus en Leidse Geluiden. Nog meer muziek om van te genieten dus! Het openingsconcert van deze week vindt plaats in de foyer van het Stadhuis op 16 januari om 19.30 uur. Toegang is helemaal gratis! Het hele programma van deze week vind je hier.

Bron: In de buurt Leiden (https://indebuurt.nl/leiden/doen/uittip-binnenkort-gaat-de-leidse-jazz-en-bluesweek-weer-van-start~155614/?utm_source=facebook)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn