Blue Friends jazzband

wo17jan20:3020:30 Blue Friends jazzbandL’Esperance

Evenement Beschrijving

Blue Friends Jazz Band in l’EsperanceBillie, Basie & Beyond

Een optreden van de Blue Friends Jazz in L’Esperance is een feest van herkenning voor liefhebbers jazz uit de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw. Kleine swingbands speelden in die tijd avond aan avond in jazzclubs in steden als New York, Kansas City en Chicago, waar jazzmusici op een enorm publiek konden rekenen. 

De Blue Friends brengen tijdens de kroegentocht de sfeer van die tijd terug. Ze spelen muziek van de swingbands, aangevuld met eigen repertoire in dezelfde stijl. Een greep uit het programma: Count Basie (The King), Billie Holiday (Did I remember, It’s the same old story), Anita O’Day (SometimesI’m happy). Zangeres Ann Vossen heeft de perfecte stem om dit repertoire tot leven te brengen. 

De band begon ooit als studentenband, met studenten van de Leidse universiteit en het Haagsche conservatorium. Echte vrienden, met veel muzikale ervaring, opgedaan tijdens de Leidse Jazzweek, op festivals (waaronder North Sea Jazz Festival) en in jazzclubs in heel Nederland.

De Leidse Glibber, trouw verslaggever van de kroegentocht, zegt over de Blue Friends Jazz Ban: “Echte jazz, zoals jazz hoort te zijn, met mooie blaaspartijen.” 

Bezetting

Ann Vossen – zang

Dedde Zeelenberg – trompet

Kees Broekhof – tenorsax, arrangementen

Pieter Andringa – altsax, klarinet, zang

Jeroen Koning – gitaar

Marc Mous – piano

Frans Bouwmeester – bas

Hugo Jonker – drums

more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *